Tekst i zdjęcie: Portalkucharski - Platynowy Szef Kuchni (6855)

Makaron z patisonem

Pyszna alternatywa dla zwykłego makaronu

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: duszone

Liczba porcji: więcej

idealne dla dzieci

Składniki:

mozzarella, 1 szt.

kiełbasa, 10 dag

mielony pieprz, 1 szczypta

papryka, 0.5 łyżecz.

gałka muszkatołowa mielona, 0.5 łyżecz.

majeranek, 1 łyżecz.

Śmietana 18% , 100 ml

woda, 50 ml

patison, 1 szt.

makaron , 0.5 szt.

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy. Na patelnię wrzucamy kiełbasę i patisona pokrojone w kostkę (patison obrany), zalewamy wodą wymieszaną ze śmietanką i przyprawami. Dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarelle.Dusimy do miękkości. Dodajemy makaron, posypujemy startym parmezanem lub polewamy kilkoma kroplami dobrej oliwy.