Tekst i zdjęcie: Portalkucharski - Platynowy Szef Kuchni (6855) Makaron z patisonemPyszna alternatywa dla zwykłego makaronu |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: duszone
Liczba porcji: więcej
idealne dla dzieci
mozzarella, 1 szt.
kiełbasa, 10 dag
mielony pieprz, 1 szczypta
papryka, 0.5 łyżecz.
gałka muszkatołowa mielona, 0.5 łyżecz.
majeranek, 1 łyżecz.
Śmietana 18% , 100 ml
woda, 50 ml
patison, 1 szt.
makaron , 0.5 szt.
Makaron gotujemy. Na patelnię wrzucamy kiełbasę i patisona pokrojone w kostkę (patison obrany), zalewamy wodą wymieszaną ze śmietanką i przyprawami. Dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarelle.Dusimy do miękkości. Dodajemy makaron, posypujemy startym parmezanem lub polewamy kilkoma kroplami dobrej oliwy.