Tekst i zdjęcie: paula999 - Młodszy Kucharz (301) Gulasz wieprzowy z kasząSmaczne danie na zawołanie |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: smażone
Liczba porcji: cztery
dieta
mielony pieprz, 1 szczypta
sól, 1 szczypta
majeranek, 1 szczypta
kminek, 1 szczypta
mielona papryka, 1 łyżecz.
czosnek, 2 szt.
pomidor, 2 szt.
papryka czerwona, 2 szt.
mięso z warchlaka, 300 g
cebula, 1 szt.
smalec, 1 łyżk.
kasza jęczmienna , 200 g
Kaszę gotowac 18-20 minut. Zarumienic na smalcu drobno posiekaną cebulę,dodac pokrojone w kostkę mięso wieprzowe-podsmażyc.Następnie osolic,posypac pieprzem,czerwoną papryką w proszku-dusic.Po krótkim duszeniu dolac wodę i dodac pokrojoną paprykę.Po kilkunastu minutach dodac pomidory,rozgnieciony kminek ,dolac wodę,i podgotowac.Przyprawic czosnkiem i maryjankiem.Podawac z kaszą jęczmienną.