Tekst i zdjęcie: paula999 - Młodszy Kucharz (301)

Gulasz wieprzowy z kaszą

Smaczne danie na zawołanie

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: smażone

Liczba porcji: cztery

dieta

Składniki:

mielony pieprz, 1 szczypta

sól, 1 szczypta

majeranek, 1 szczypta

kminek, 1 szczypta

mielona papryka, 1 łyżecz.

czosnek, 2 szt.

pomidor, 2 szt.

papryka czerwona, 2 szt.

mięso z warchlaka, 300 g

cebula, 1 szt.

smalec, 1 łyżk.

kasza jęczmienna , 200 g

Sposób przygotowania:

Kaszę gotowac 18-20 minut. Zarumienic na smalcu drobno posiekaną cebulę,dodac pokrojone w kostkę mięso wieprzowe-podsmażyc.Następnie osolic,posypac pieprzem,czerwoną papryką w proszku-dusic.Po krótkim duszeniu dolac wodę i dodac pokrojoną paprykę.Po kilkunastu minutach dodac pomidory,rozgnieciony kminek ,dolac wodę,i podgotowac.Przyprawic czosnkiem i maryjankiem.Podawac z kaszą jęczmienną.