Tekst i zdjęcie: Fasolka - Kuchcik (45) Sałatka brokułowa z migdałamiSałatka prosta i szybka, idealna na letnie, leniwe popołudnia! |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Liczba porcji: dwie
brokuł, 1 szt.
por, 1 szt.
czosnek, 2 szt.
kukurydza w puszce, 1 szt.
feta, 1 szt.
migdały blanszowane, 1 szt.
oliwa z oliwek, 0 uncja
sól, 0 uncja
pieprz, 0 uncja
Brokuły ugotować na półtwardo, a pokrojony w paseczki por podsmażyć na patelni ze zgniecionym czosnkiem. Warzywa wrzucić do miski, dosypać kukurydzę, pokruszony wcześniej ser feta i migdały (mogą być świeże, bądź sprażone na patelni). Na koniec pokropić sałatkę oliwą i doprawić solą i pieprzem do smaku.Smacznego!