Tekst i zdjęcie: utopistka - Kuchcik (140)

Sałatka z tuńczykiem

pyszna sałatka z tuńczykiem na kolację

Czas przygotowania: do 15 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Kolacja

Liczba porcji: dwie

dieta

Składniki:

cytryna, 0 łyżecz.

zioła prowansalskie, 0 szczypta

mielony pieprz, 0 szczypta

sól, 0 szczypta

oliwa z oliwek, 1 łyżk.

fasola biała w puszce, 1 szt.

sałata lodowa , 1 szt.

tuńczyk w puszce, 1 szt.

Sposób przygotowania:

Sałatę porwij na kawałki, tuńczyka odcedź z wody (ja wodę daję moim kotom - są wniebowzięte), fasolę też odcedź. Wymieszaj wszystkie składniki, polej oliwa, skrop cytryną, dodaj zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku.