Tekst i zdjęcie: utopistka - Kuchcik (140) Sałatka z tuńczykiempyszna sałatka z tuńczykiem na kolację |
Czas przygotowania: do 15 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Kolacja
Liczba porcji: dwie
dieta
cytryna, 0 łyżecz.
zioła prowansalskie, 0 szczypta
mielony pieprz, 0 szczypta
sól, 0 szczypta
oliwa z oliwek, 1 łyżk.
fasola biała w puszce, 1 szt.
sałata lodowa , 1 szt.
tuńczyk w puszce, 1 szt.
Sałatę porwij na kawałki, tuńczyka odcedź z wody (ja wodę daję moim kotom - są wniebowzięte), fasolę też odcedź. Wymieszaj wszystkie składniki, polej oliwa, skrop cytryną, dodaj zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku.