Tekst i zdjęcie: klosek1981 - Młodszy Kucharz (250)

Sałatka z pora i kukurydzy

Dość ostra i ciężkawa, ale bardzo dobra sałatka

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Sposób przygotowania: gotowane

Liczba porcji: więcej

Składniki:

por, 5 szt.

kukurydza w puszce, 1 szt.

ugotowane jajko, 4 szt.

ser żółty, 200 g

Sposób przygotowania:

Myjemy i kroim dość drobno cztery - pięć średnich porów (np. takich z tacki). Następnie ugniatamy i solimy. Gotujemy jajko na twardo i kroimy do sałatki. Kroimy żółty ser w kostkę i dorzucamy, a następnie wlewamy zawartość puszki kukurydzy razem z sokiem. Solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy 6-7 łyżek majonezu i finalnie wszystko mieszamy, a potem z uśmiechem na twarzach wsuwamy.