Tekst i zdjęcie: klosek1981 - Młodszy Kucharz (250) Sałatka z pora i kukurydzyDość ostra i ciężkawa, ale bardzo dobra sałatka |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Sposób przygotowania: gotowane
Liczba porcji: więcej
por, 5 szt.
kukurydza w puszce, 1 szt.
ugotowane jajko, 4 szt.
ser żółty, 200 g
Myjemy i kroim dość drobno cztery - pięć średnich porów (np. takich z tacki). Następnie ugniatamy i solimy. Gotujemy jajko na twardo i kroimy do sałatki. Kroimy żółty ser w kostkę i dorzucamy, a następnie wlewamy zawartość puszki kukurydzy razem z sokiem. Solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy 6-7 łyżek majonezu i finalnie wszystko mieszamy, a potem z uśmiechem na twarzach wsuwamy.