Tekst i zdjęcie: daruniaa22 - Kucharz (500) Kremowy deser czekoladowySmaczne |
Czas przygotowania: do 15 min
Liczba porcji: cztery
śmietanka kremowa, 25 dag
cukier wanilinowy, 1 szt.
likiery , 1 łyżk.
czekolada mleczna, 0.5 szt.
1)Czekoladę włożyć do zamrażalnika. Śmietanę wymieszać z cukrem waniliowym oraz śmietanką- fix. Całość ubić na sztywno mikserem. Bitą śmietanę wymieszać z likierem migdałowym.2)1 torebkę gotowego kremu do tortów o smaku czekoladowym przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Porcję bitej śmietany oraz kremu czekoladowego na przemian układać w wysokich szklankach.3)Schłodzoną czekoladę zetrzeć. Każdą porcję udekorować wiórkami czekoladowymi.