Tekst i zdjęcie: daruniaa22 - Kucharz (500) Nleśniki meksykańskieSmaczne |
boczek wędzony, 15 dag
cebula biała, 1 szt.
kukurydza w puszce, 1 szkl.
fasola czerwona w puszce, 1 szkl.
ser żółty, 10 dag
czosnek, 2 szt.
sok pomidorowy, 500 ml
tabasco (przyprawa) , 0 uncja
oregano, 0 uncja
bazylia suszona , 0 uncja
sól kuchenna, 0 uncja
pieprz czarny, 0 uncja
1) Podsmażamy półplasterki cebuli, dodajemy pieczarki i boczek lub szynkę. Smażymy.2)Dodajemy kukurydzę i fasolę, rozgnieciony czosnek (2 ząbki), przyprawy, tabasco i sok. Studzimy. 3)Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy, zakładając boki do środka. Układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy pozostałym sokiem (z przyprawami). Posypujemy serem i oregano. Zapiekamy 10 min w 200st. C