Tekst i zdjęcie: slawomirbednarczyk2217 - Młodszy Kucharz (357) Sałatka z tuńczykaWarstwowa sałatka, Bardzo smaczna, nawet dla tych co nie lubią ryby. |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Średnie
Pora dnia: Przekąska
Liczba porcji: jedna
idealne dla dzieci
na Wielkanoc
Na Boze Narodzenie
ugotowane jajko, 5 szt.
tuńczyk w puszce, 1 szt.
kukurydza w puszce, 1 szt.
ser żółty, 15 dag
masło, 5 dag
cebula, 1 szt.
majonez, 1 szt.
mielony pieprz, 0 szczypta
sól, 0 szczypta
szczypiorek, 0 oz
Warstwy od dołu:1. Białka (na drobnej tarce2. 0,5 żółtego sera3. masło (na grubej tarce)4. 0,5 puszki tuńczyka5. Majonez6. Resztę sera7. Cebula (pokroić)8. Resztę tuńczyka9. Kukurydza10. Majonez11. Żółtka (na drobnej tarce)