Tekst i zdjęcie: slawomirbednarczyk2217 - Młodszy Kucharz (357)

Sałatka z tuńczyka

Warstwowa sałatka, Bardzo smaczna, nawet dla tych co nie lubią ryby.

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Średnie

Pora dnia: Przekąska

Liczba porcji: jedna

idealne dla dzieci

na Wielkanoc

Na Boze Narodzenie

Składniki:

ugotowane jajko, 5 szt.

tuńczyk w puszce, 1 szt.

kukurydza w puszce, 1 szt.

ser żółty, 15 dag

masło, 5 dag

cebula, 1 szt.

majonez, 1 szt.

mielony pieprz, 0 szczypta

sól, 0 szczypta

szczypiorek, 0 oz

Sposób przygotowania:

Warstwy od dołu:1. Białka (na drobnej tarce2. 0,5 żółtego sera3. masło (na grubej tarce)4. 0,5 puszki tuńczyka5. Majonez6. Resztę sera7. Cebula (pokroić)8. Resztę tuńczyka9. Kukurydza10. Majonez11. Żółtka (na drobnej tarce)