Tekst i zdjęcie: Marta - Kucharz (514)

Machwiowe ciasteczka

pyszne ciasteczka o smaku marchewki

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Sposób przygotowania: pieczone

Liczba porcji: więcej

idealne dla dzieci

Składniki:

marchew, 15 dag

mąka , 40 dag

margaryna, 1 szt.

proszek do pieczenia, 1 łyżk.

cukier puder, 3 łyżk.

Sposób przygotowania:

Ciasto wyrabia się tak jak normalne kruche, czyli najpierw sieka się zimną margarynę z przesianą mąką zmieszaną z proszkiem, a potem dodaje marchewkę i cukier.Można wycinać różne wzorki albo okrągłe ciasteczka z dżemem pośrodku (dobre są domowej roboty powidła z jabłek).Ciasteczka pieką się ok. 20 min. w temp. 180 st. Można je posypać cukrem pudrem.