Tekst i zdjęcie: Sesorek - Kuchcik (142)

Sałatka francuska

Lekka i sycąca sałatka na każdą okazję!

Czas przygotowania: do 15 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Liczba porcji: cztery

dla alergików

dieta

Składniki:

marchew, 2 szt.

pomidor, 2 szt.

sałata, 1 szt.

jajka, 2 szt.

ogórek , 1 szt.

majonez, 1 szt.

keczup, 1 szt.

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy jedną dużą miskę i mały garnuszek.Do miski na tarełku ścieramy marchew i szatkujemy sałatę. Pomidory i ogórka kroimy w ćwiartki. Po ugotowaniu jajek i ich ostudzeniu wkrajamy je do sałatki. Aby stworzyć sos do sałatki, bierzemy 4 łyżki stolowe majonezu i 2 keczupu, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dekorujemy ją sałatkę. Wkładamy do lodówki, aby się schłodziła.Smacznego! ; )