Tekst i zdjęcie: Nativip - Szef Kuchni (1082) SzarlotkiNuta wanilii połączona z czekoladą ! |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: więcej
idealne dla dzieci
mąka , 0.5 kg
masło, 350 g
cukier puder, 10 łyżk.
cukier wanilinowy, 2 łyżk.
czekolada gorzka, 50 g
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Dodawać stopniowo przesianą przez sitko mąkę. Wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę. Ciasto włożyć do lodówki na około 30 min. Każdą z polówkę rozwałkować i położyć jedną na drugą. Docisnąć - wykrawać ciastka i piec około 20 min w piekarniku rozgrzanym do 200 st.