Tekst i zdjęcie: klaudiszja - Szef Kuchni (905)

Moje ciasto czekoladowe

Pyszne i zawsze się udaje

Czas przygotowania: do 1 godziny

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Sposób przygotowania: pieczone

Liczba porcji: więcej

Składniki:

cukier, 0.5 szkl.

jajka, 4 szt.

mąka , 1 szkl.

proszek do pieczenia, 1 łyżecz.

czekolada gorzka, 2 szt.

masło, 20 dag

Sposób przygotowania:

Czekoladę i maslo rozpuścić w kąpieli wodnej. Dokładnie wymieszaj. Jajka utrzyj z cukrem na gładką masę. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Połącz to z przestudzoną masą czekoladową i dokładnie wymieszaj. Piecz około 40 min. w temperaturze około 180 stopni.