![]() |
Tekst i zdjęcie: klaudiszja - Szef Kuchni (905) Jogurtowy placek z malinamiMaliny mogą być świeże jak i mrożone |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Średnie
Pora dnia: Przekąska
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: więcej
jajka, 4 szt.
cukier, 200 g
margaryna, 50 g
jogurt owocowy, 200 ml
mąka , 200 g
malina, 300 g
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Jajka ucieramy z cukrem na puszysta masę, ubijamy z masłem i jogurtem.dokładnie mieszamy z mąką, żeby nie bylo grudek/ Wlewamy ciasto do formy wyścielonej pergaminem (u mnie 30 na 30), na wierzchu układamy maliny, lekko je wciskając. Ja jeszcze dodatkowo posypałam troche takim dodatkiem do kawy firmy Kotany karmel z wanilią (bardzo fajny, aromatyczny dodatek). Pieczemy ok. 35-45 minut (sprawdzamy patyczkiem - jeśli wilgotny dopiekamy, jeśli suchy- gotowe).