Tekst i zdjęcie: Kaemka - Srebrny Szef Kuchni (2324) Sernik GosiPyszny i łatwy do zrobienie z twarożku sernikowego Mlekovity |
Czas przygotowania: ponad godzinę
Stopień trudności: Łatwe
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: więcej
idealne dla dzieci
ser twarogowy tłusty, 1 kg
jajka, 4 szt.
cukier, 0.5 szkl.
sól, 1 szczypta
rodzynki sułtańskie, 5 dag
skórka pomarańczowa, 5 dag
biszkopty okrągłe, 20 szt.
śmietana 36%, 0.5 l
budyń śmietankowy, 1 szt.
Masa serowa: 1 kg twarogu ( używam twarożku sernikowego Mlekovity, nie trzeba mielic)wymieszać z żółtkami, cukrem, ubitą śmietaną.Dodac budyń w proszku i bakalie, wymieszac.Ubić białko ze szczyptą soli, całośc wymieszac.Blaszkę wyłożyc papierem do pieczenia,rozłożyc piszkopty ( jako spód sernika),przykryc masa serową. Piec ok 1 godz w temperaturze 180- 200 stopni az ser lekko zarumieni się.