Tekst i zdjęcie: Marta - Kucharz (514) Kebabwarstwowa sałatka z mięsem |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Kolacja
Sposób przygotowania: smażone
Liczba porcji: cztery
idealne dla dzieci
kapusta pekińska , 5 szt.
ogórek , 1 szt.
kukurydza w puszce, 1 szt.
cebula, 2 szt.
bazylia, 1 szkl.
keczup, 0 uncja
majonez, 0 uncja
pierś z kurczaka, 2 szt.
Kapuste (5 liści), ogórki (słoik ogórków konserwowych), cebule pokroic w kostkę. Pokrojone mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem -> sypiemy przyprawy ( przyprawa Bazylia) i smażymy cały czas mieszając, aż do nabrania złocistego koloru.Następnie w naczyniu żaroodpornym najlepiej układamy warstwy:mięsokeczupogórkicebulakukurydzamajonezkeczupkapusta na samej górzeSmacznego