Tekst i zdjęcie: Marta - Kucharz (514)

Kebab

warstwowa sałatka z mięsem

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Kolacja

Sposób przygotowania: smażone

Liczba porcji: cztery

idealne dla dzieci

Składniki:

kapusta pekińska , 5 szt.

ogórek , 1 szt.

kukurydza w puszce, 1 szt.

cebula, 2 szt.

bazylia, 1 szkl.

keczup, 0 uncja

majonez, 0 uncja

pierś z kurczaka, 2 szt.

Sposób przygotowania:

Kapuste (5 liści), ogórki (słoik ogórków konserwowych), cebule pokroic w kostkę. Pokrojone mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem -> sypiemy przyprawy ( przyprawa Bazylia) i smażymy cały czas mieszając, aż do nabrania złocistego koloru.Następnie w naczyniu żaroodpornym najlepiej układamy warstwy:mięsokeczupogórkicebulakukurydzamajonezkeczupkapusta na samej górzeSmacznego