Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246)

Sałatka z surimi, groszkiem i kukudzą

Smaczna sałatka na lekką kolację

Czas przygotowania: do 15 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Kolacja

Liczba porcji: cztery

dieta

Składniki:

ser żółty, 0.5 szkl.

sok z cytryny, 1 łyżecz.

musztarda, 1 łyżk.

Śmietana 18% , 1.5 łyżk.

ząbek czosnku, 1 szt.

papryka czerwona, 0.5 szt.

groszek w puszce, 1 szt.

kukurydza w puszce, 1 szt.

surimi, 16 szt.

Sposób przygotowania:

Pokroić całe opakowanie paluszków surimi na 1 cm kostkę, paprykę oczyścić pokroić w drobną kostkę - wymieszać z groszkiem, kukurydzą i serem. Zrobić sos: wymieszać śmietanę, musztardę, drobno pokrojony czosnek, sok z cytryny, sól i dużą ilość pieprzu. Wymieszać składniki z sosem i podawać. Można do śmietany dodać majonez ale nie jest to konieczne