Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246) Sałatka z surimi, groszkiem i kukudząSmaczna sałatka na lekką kolację |
Czas przygotowania: do 15 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Kolacja
Liczba porcji: cztery
dieta
ser żółty, 0.5 szkl.
sok z cytryny, 1 łyżecz.
musztarda, 1 łyżk.
Śmietana 18% , 1.5 łyżk.
ząbek czosnku, 1 szt.
papryka czerwona, 0.5 szt.
groszek w puszce, 1 szt.
kukurydza w puszce, 1 szt.
surimi, 16 szt.
Pokroić całe opakowanie paluszków surimi na 1 cm kostkę, paprykę oczyścić pokroić w drobną kostkę - wymieszać z groszkiem, kukurydzą i serem. Zrobić sos: wymieszać śmietanę, musztardę, drobno pokrojony czosnek, sok z cytryny, sól i dużą ilość pieprzu. Wymieszać składniki z sosem i podawać. Można do śmietany dodać majonez ale nie jest to konieczne