Tekst i zdjęcie: Kaemka - Srebrny Szef Kuchni (2324) Maślaki panierowaneDla miłośników zbierania grzybów |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Sposób przygotowania: smażone
Liczba porcji: dwie
olej, 0.3 szkl.
mielony pieprz, 8 szczypta
sól, 8 szczypta
bułka tarta , 0.5 szkl.
mąka , 3 łyżk.
jajka, 1 szt.
kapelusz grzyba, 8 szt.
Maślaki oczyścic, odciąc nóżkę, zdjąc z kapelusz skórkę, Przprawic solą i pieprzem wg własnego uznania.Opruszyc mąką, zamoczc w roztrzepanym jajkiem, potem obtoczyc bułką tartą. Smażyc w rozgrzanym oleju.Smacznego