Tekst i zdjęcie: Kaemka - Srebrny Szef Kuchni (2324)

Maślaki panierowane

Dla miłośników zbierania grzybów

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Sposób przygotowania: smażone

Liczba porcji: dwie

Składniki:

olej, 0.3 szkl.

mielony pieprz, 8 szczypta

sól, 8 szczypta

bułka tarta , 0.5 szkl.

mąka , 3 łyżk.

jajka, 1 szt.

kapelusz grzyba, 8 szt.

Sposób przygotowania:

Maślaki oczyścic, odciąc nóżkę, zdjąc z kapelusz skórkę, Przprawic solą i pieprzem wg własnego uznania.Opruszyc mąką, zamoczc w roztrzepanym jajkiem, potem obtoczyc bułką tartą. Smażyc w rozgrzanym oleju.Smacznego