Tekst i zdjęcie: Kaemka - Srebrny Szef Kuchni (2324)

Pieczarki faszerowane

Na grila

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Sposób przygotowania: grillowane

Liczba porcji: cztery

na grilla

Składniki:

pietruszka, 5 dag

mielony pieprz, 0.5 łyżecz.

sól, 0.5 łyżecz.

cebula, 1 szt.

szynka, 10 dag

ser żółty, 10 dag

pieczarka, 8 szt.

Sposób przygotowania:

Odciąc w pieczrkach nóżki, Nózki pieczarek, szynke, cebulę pokroic w kostkę, przyprawic solą i pieprzem.Farszem wypełnic pieczarki.Położyc na farsz kawałek sera żółtego i przyozdobic pietruszką. Zawinąc w folię i podpiec na grilu.Smacznego