Tekst i zdjęcie: frania - Kuchcik (75)

SNIKERS

wyszukany na necie

Składniki:

Sposób przygotowania:

CIASTO:3 szklanki mąki,1 szklanka cukru,250 g masła,2 jajka,2 łyżki miodu,2 łyżeczki sody rozpuszczone w 2 łyżkach ciepłego mleka,MASA BAKALIOWA:2 łyzki miodu,100g cukru100g masłagarść rodzynek, 150g orzeszków niesolonych......+dowolne ulubione bakalie jeśli ktoś chceMASA DO PRZEŁOŻENIA CIASTA:ugotowana pucha słodzonego mleka1. Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części.2. Składniki na masę bakaliową podgrzać do wrzenia, po czym gorącą masę wylać na jedną część ciasta.Obie części upiec osobno po około 20 minut w 180oC3. spodni placek posmarować mlekiem z puszki, położyć na wierzch placek z masą bakaliową i polać polewą czekoladową.Można jeść na drugi dzień - ciasto musi skruszeć ociupinkę zeby nie pękało przy krojeniu