Tekst i zdjęcie: Portalkucharski - Platynowy Szef Kuchni (6855)

Surówka z papryki w pomidorach

Ważna estetyka

Składniki:

pomidor, 30 dag

papryka, 10 dag

ogórek kwaszony, 10 dag

cebula, 5 dag

jajka, 1 szt.

śmietana, 10 dag

sól, 1 szczypta

cukier, 1 szczypta

sok z cytryny, 1 szt.

sałata, 1 szt.

Sposób przygotowania:

Z umytych pomidorów ściąć wierzchy na 2/3 wysokości. Środek wydrążyć, posiekać wraz z jajami ugotowanymi na twardo i pozostałymi składnikami surówki. Skropić kwasem i wymieszać ze śmietaną przyprawioną solą, cukrem i pieprzem, albo z sosem majonezowym. Pomidory posolić wewnątrz, napełnić surówką, przykryć ściętymi wierzchami, ułożyć na listkach sałaty.