Tekst i zdjęcie: gagatek - Szef Kuchni (970)

Nadzienie z grzybów wersja IV

Duża dawka grzybów

Składniki:

mielony pieprz, 1 szczypta

sól, 1 szczypta

śmietana, 15 dag

mąka , 3 dag

cebula, 15 dag

tłuszcz, 5 dag

maślak, 1 kg

Sposób przygotowania:

Grzyby oczyścić, dokładnie umyć, osaczyć i pokrajać w paski Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć ni tłuszczu. Do grzybów dodać cebulę, udusić do miękkości. Miękki grzyby podprawić rozmieszaną z mąką śmietaną, dodać sól i piepr do smaku, zagotować, posypać drobno pokrajaną nacią pietruszki. Nadziewać naleśniki biszkoptowe, składać w książeczkę.