Tekst i zdjęcie: giBBon - Szef Kuchni (1115)

Ogórki nadziewane sałatką majonezową

Powierzchnię wyszprycować majonezem, wyciskając go przez cienką tubkę

Składniki:

sałata, 1 szt.

sól, 1 szczypta

pomidor, 1 szt.

sos majonezowy, 5 łyżk.

ogórek , 3 szt.

Sposób przygotowania:

Sporządzić sałatkę, nie rozrzedzać jej, wynieść na zimno,aby stężała. Odłożyć trochę sosu majonezowego przed wymieszaniem sałatki. Ogórki opłukać, obrać, wydrążyć łyżeczką, wnętrze lekko posypać solą. Ogórki nadziać sałatką, upychając dokładnie łyżką i pokrajać ostrym no­żem na porcje 3 cm grubości.Półmisek obłożyć listkami sałaty, ułożyć porcje ogórka przekrojem nawierzch. Półmisek przybrać krążkami pomidora.