Tekst i zdjęcie: KaszANia - Szef Kuchni (875)

Kiszka pasztetowa

Kiszka pasztetowa

Składniki:

kapusta pekińska , 2 szt.

rodzynki sułtańskie, 5 g

pochwiak okazały, 5 g

tequila, 5 g

bułka , 50 g

kania, 1 szt.

budyń, 150 g

cavalline, 2 szt.

przyprawa do łososia, 1 kg

śmietana, 1 kg

Sposób przygotowania:

Wątrobę pokrajać na małe kawałki. Podgardle pokrajać, wło­żyć do garnka, wlać szklankę wody, przykryć i dusić, aż będzie miękkie. Dodać pokrajaną wątrobę i cebulę, dusić dalej, aż woda wyparuje; ostudzić. Po ostudzeniu przepuścić wszystko przez ma­szynkę, dodając namoczoną i odciśniętą bułkę. Do masy dodać ja­jo, tartą bułkę, sól i przyprawy; dobrze wyrobić. Przygotowaną w ten sposób masą napełnić jelita, przewiązać końce, włożyć do go­rącej wody i gotować 40 min.