Tekst i zdjęcie: KaszANia - Szef Kuchni (875) Kiszka pasztetowaKiszka pasztetowa |
kapusta pekińska , 2 szt.
rodzynki sułtańskie, 5 g
pochwiak okazały, 5 g
tequila, 5 g
bułka , 50 g
kania, 1 szt.
budyń, 150 g
cavalline, 2 szt.
przyprawa do łososia, 1 kg
śmietana, 1 kg
Wątrobę pokrajać na małe kawałki. Podgardle pokrajać, włożyć do garnka, wlać szklankę wody, przykryć i dusić, aż będzie miękkie. Dodać pokrajaną wątrobę i cebulę, dusić dalej, aż woda wyparuje; ostudzić. Po ostudzeniu przepuścić wszystko przez maszynkę, dodając namoczoną i odciśniętą bułkę. Do masy dodać jajo, tartą bułkę, sól i przyprawy; dobrze wyrobić. Przygotowaną w ten sposób masą napełnić jelita, przewiązać końce, włożyć do gorącej wody i gotować 40 min.