Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Sekrety małe i duże

szkatulkacook

Kuchcik (30)

Chłodna sałatka z owoców sezonowych z arbuzem, brzoskwinią, nektaryną i miętą

O tym jak w upalny dzień podejmowałam gości i co z tego wniknęło :)http://sekretymaleiduze.blogspot.com/2014/07/dla-danusi-i-andrzeja-czyli-chodna.html

Potrzebne będzie:

1/4 niedużego arbuza
3 brzoskwinie
3 nektaryny
1 małe pudełeczko borówki amerykańskiej
kilka listków mięty
1 łyżeczka cukru brązowego

Jak przygotować:

Arbuza przekroić, wypestkować i wydrążyć z niego małe kulki lub pokroić w kostkę. Nektaryny i brzoskwinie umyć, obrać ze skórki i okroić wokół pestki, a następnie pokroić w cząstki (kostkę). Borówkę amerykańską umyć i wsypać do reszty. Całość zasypać
1 łyżeczką brązowego cukru aby owoce puściły sok. Dobrze
i delikatnie wymieszać. Wstawić do lodówki.
Tuż przed podaniem wyjąć z lodówki. Umyte i osuszone listki mięty poszatkować i dodać do sałatki. Delikatnie raz jeszcze całość wymieszać. Sałatka jest gotowa do podania. Jest orzeźwiająca i przepyszna. W sam raz na upalne popołudnie jako deser.

Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650