Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Codzienne menu

Napisz czym zadziwiasz w kuchni na co dzień. A może nie masz czasu i szukasz szybkich, sprawdzonych przepisów na codzienne obiady. Tutaj możesz się dzielić tą wiedzą.

Sortuj według: Nazwy Daty Liczba postów Ostatni post

Wątek: Gotowanie / Codzienne menu

  SmakoszkaSmak Kuchcik (0) offline
Postów: 0
Pesto (3) Zgłoś naruszenie

Napisano: 20.07.2013 12:58

Składniki: świeża bazylia - spory pęczek oliwa - pół szklanki czosnek - 3-4 zabki ziarna słonecznika - pół garści pół ugotowanego ziemniaka sól pieprz Przepisów na pesto jest kilka. Najprostszym jest wybranie się do sklepu i zakupienie sosu w słoiku. Rozwiązanie ma to co najmniej dwie wady: po pierwsze taki sos jest okropnie drogi, po drugie smakuje tak sobie [aczkolwiek jest i tak bardzo dobry]. Tutaj przepis na pesto bardzo dobre i najłatwiejsze do zrealizowania w warunkach braku orzeszków piniowych. A pesto robię w czasie, kiedy makaron się gotuje - do sosu najlepsze jest tagiatelle albo grube spaghetti. Kiedy makaron się gotuje w dużej ilości wody, miksuję następujące składniki: pęczek świeżej bazylii, więcej niż pół szklanki oliwy, kilka ząbków czosnku, garść pestek słonecznika, po szczypcie soli i pieprzu oraz... pół ugotowanego ziemniaka [doskonale zagęści sos, nie ingerując w jego smak]. Jak dobrze to wszystko zmiksowane, to zapach oszałamiający wydaje. Odcedzony makaron al dente zalewam sosem - najczęściej w garnku, w którym się gotował, odrobinę sosu zostawiając do dekoracji. Makaronowi przez chwilę pozwalam przesiąknąć aromatem. ----------------------------- http/studioplus.pl/
  Kucharz (497) offline
Postów: 2
Minipizza (1) Zgłoś naruszenie

Napisano: 11.03.2023 00:09

Zdecydowanie ciekawym rozwiązaniem jest https/pasibrzuchy.pl/przepisy/pizza/ najlepiej na grillu elektrycznym zrobić.
  MarcinB Kuchcik (0) offline
Postów: 0
mule (1) Zgłoś naruszenie

Napisano: 02.02.2016 15:24

najlepsze /www.roadamerican.pl/mule/">mule w pomidorach Wrocław są w Road, Nie mogę się doczekać kiedy znowu ich odwiedzę i skosztuję!
  KutakNaOtro Złoty Szef Kuchni (4246) offline
Postów: 4
Obiad (8) Zgłoś naruszenie

Napisano: 05.05.2011 10:39

macie jakieś szybkie dania obiadowe w zanadrzu? Bo zawsze z tym jest problem....
  SmakoszkaSmak Kuchcik (0) offline
Postów: 0
Dobry obiad - zupa cebulowa (2) Zgłoś naruszenie

Napisano: 20.07.2013 12:15

Składniki Składniki: 0,5 kg cebuli 500ml bulionu (zrobiłam warzywny) 125ml białego wina (wytrawnego) 2 łyżki masła bagietka ząbek czosnku starty zółty ser (do zapieczenia) sól, pieprz Obieramy cebulę i kroimy w plasterki (1,5-2mm) Masło roztapiamy w garnku z grubym dnem i dodajemy pokrojoną cebulę. Smażymy na małym ogniu przez 20-25min. Gdy cebula zrobi się miękka zalewamy winem i dokładnie mieszamy. Gotujemy przez 2-3 minuty i dodajemy przygotowany wcześniej bulion. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez następne 30min. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Bagietkę kroimy, nacieramy czosnkiem i wkładamy do piekarnika na 5-10min 190st. Do żaroodpornych misek nalewamy zupę, kładziemy na wierzch upieczone bagietki i posypujemy startym żółtym serem. ----------------------------- http/studioplus.pl/
  daro2000 Młodszy Kucharz (212) offline
Postów: 1
Menu Haloweenowe (1) Zgłoś naruszenie

Napisano: 28.10.2015 15:57

Zapraszam do dzielenia się przepisami na haloweenowe przysmaki Śliskie Robaczki Składniki: 2 opakowania galaretki smakowej (taka w kolorze ametysowym lub szafirowym też wygląda fajnie) 250 ml wody 150 ml wódki opakowanie słomek Przygotowanie: 1. Rozpuść zawartość 2 galaretek w 250 ml ciepłej wody. Kiedy wystygną, dolej wódkę. 2. Zbierz słomki razem, zwiąż gumką recepturką, ciasno umieść w wysokim, wąskim naczyniu. Zalej słomki miksturą. Naczynie przełóż do lodówki na kilka godzin, dopóki robaczki nie stężeją. 3. Aby wyjąc robaczki ze słomek, wystarczy je delikatnie wycisnąć z jednej strony. W razie kłopotów, potrzymaj słomki przez kilka sekund pod ciepłą wodą. http/mojbar.pl/lifestyle/3%20przepisy%20na%20najlepsz%C4%85%20zabaw%C4%99%20Halloweenow%C4%85.htm
1 2 3
Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650