Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Nagic Młodszy Kucharz (360)

Przeciery owocowe w butelkach bez cukru i z cukrem

Owoce umyć, przebrać, osaczyć, usunąć szypułki, ogonki itp., a następnie przetrzeć, z wyjątkiem jabłek i śliwek, które uprzednio należy rozgoto­wać z bardzo małą ilością wody. Przecier nakładać do wygotowanych lub wyprażonych w piekarniku bu­telek o pojemności od 1/4 do 1/2 l, pozostawiając około 4 cm wolnej prze­strzeni od otworu butelki. Dalej postępować tak jak w poprzednim prze­pisie. Butelki o pojemności większej niż 1/4 l gotować 25 minut Przeciery z jabłek i śliwek można przygotowywać z dodatkiem cukru, który należy, dodać do ciepłego przecieru w ilości 25 dkg na 1 l przecieru.


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650