Wykwintny przepis na pierś z kurczaka<p>Filet z piersi kurczaka to dużo wysokowartościowego białka, zero węglowodanów i miligramy tłuszczu. Oczywiście najlepiej, jeśli wybierzemy drób o sprawdzonym pochodzeniu od doświadczonego producenta.<br /> <strong>Dlaczego kurczak ekologiczny ? </strong><br /> Potrawy przygotowane ze zdrowych i bezpiecznych produktów mają wyjątkowe walory smakowe i zapachowe. Mięso kurczaka pochodzącego z ekologicznych upraw jest dojrzalsze, ale i mniej otłuszczone. <strong>Kurczak</strong>, który jest specjalnie karmiony (czyli bez dodatków pochodzenia zwierzęcego) i chowany w rodzinnych gospodarstwach, gdzie ma dużo przestrzeni do biegania, po przyrządzeniu zachwyca delikatnością i kruchością swojego mięsa. <strong>Pierś z kurczaka </strong>najwyższej jakości polecana jest szczególnie dzieciom oraz osobom dbającym o zdrową dietę.<br /> <br /> <strong>Mięso najlepsze dla człowieka </strong><br /> Dobrze przyrządzony kurczak ma wyśmienity smak i aromat. Wiele osób wyżej ceni sobie mięso czerwone niż drób. Zupełnie niesłusznie.<strong> Filet z piersi kurczaka </strong>doskonale smakuje i posiada szerokie zastosowanie w zbilansowanej diecie. Nie każdy wie, że mięso drobiowe zawiera wiele cennych dla zdrowia minerałów jak: magnez, fosfor i potas. Drób jest również źródłem żelaza i cynku. Pierś kurczaka to mięso idealne dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie swoje i swojej rodziny.<br /> <br /> <strong>Przepis na pierś z kurczaka na bogato </strong><br /> Doskonałym przepisem jest pierś z kurczaka podawana z sosem kurkowym (inspirację dla przepisu znaleźć można tutaj: <a href="http://zagrodowy.pl/przepis/piers-z-kurczaka-z-sosem-kurkowym/" target="_blank">http://zagrodowy.pl/przepis/piers-z-kurczaka-z-sosem-kurkowym</a>/).<br /> Brzmi wytwornie, jednak to dość proste, szybkie i pożywne danie, w sam raz zarówno na eleganckie przyjęcie, zbliżające się Święta, jak i na domowy obiad. Tak przygotowany kurczak to pyszny, oryginalny i niezapomniany smak, prawdziwa uczta dla podniebienia. Kurki stanowią natomiast subtelny, ale wyborny dodatek.<br /> <br /> <strong>Składniki:<br /> - </strong>dwie pojedyncze piersi z kurczaka - 40 dkg kurek (świeże lub mrożone) - mąka ( 1 łyżeczka); - śmietana 12% (1 łyżka) - masło (1 łyżka) ; - oliwa (1-2 łyżki) ; - przyprawy do smaku: sól, pieprz, ząbek czosnku.</p> |