Z kim współpracuje sieć Hilton?

<p><strong>Jedna z najpopularniejszych sieci hotelowych na świecie kończy kolejną wsp&oacute;lną realizację z polską firmą Tanake. Tym razem chodzi o kompletne wyposażenie gastronomii w nowym hotelu Hilton w Batumi (Gruzja). </strong><br />
Hilton Worldwide to amerykańska sieć hoteli obchodząca swoje setne urodziny już za 4 lata. Założona w 1919 roku w Cisco sukcesywnie rozwinęła się w 91 państwach w ponad czterech tysiącach obiekt&oacute;w hotelowych (co się przekłada na prawie 700 tysięcy ł&oacute;żek!).<br />
Kojarzy się z luksusem, prywatnością, wygodą i ekskluzywnymi wnętrzami. Klienci to bardzo często osoby bardzo wymagające, kt&oacute;re oczekują najwyższych standard&oacute;w w obsłudze. A gdzie kaprysimy najczęściej? Przy jedzeniu. Dlatego też właśnie restauracje, bufety i bary to miejsca, o kt&oacute;re trzeba zadbać z największą starannością. Co więcej, właściciele poszczeg&oacute;lnych obiekt&oacute;w muszą łączyć komfort klient&oacute;w z wygodą pracownik&oacute;w i funkcjonalnością miejsc pracy. Jak to zrobić? Przede wszystkim zacząć od podstaw i zadbać o dobry projekt technologiczny.<br />
<br />
<strong>Jak połączyć funkcjonalność z elegancją i luksusem?</strong><br />
W Polsce marka Hilton obejmuje kilkanaście hoteli, gł&oacute;wnie cztero- i pięciogwiazdkowych. Kompleksowe <a href="http://www.tanake.com.pl" target="_blank">wyposażenie gastronomii</a> wielu z nich powierzono polskiej firmie Tanake. Pierwsze realizacje miały miejsce ok. 8 lat temu. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, firma doskonale rozr&oacute;żnia potrzeby zapleczy gastronomicznych luksusowych hoteli od standardowych zapleczy kuchennych innych obiekt&oacute;w.<br />
W hotelach marki Hilton wyposażyła kuchnie np.: w Krakowie (dwa obiekty: w centrum i przy lotnisku), Gdańsku, Warszawie, Łodzi. Pierwsza wsp&oacute;łpraca zagraniczna odbyła się w 2011 roku: Tanake dostarczyła i zamontowała komplet bufet&oacute;w w hotelu Hilton we Frankfurcie. Trzy lata p&oacute;źniej r&oacute;wnież bufetami zajęła się w hotelu Hilton w Pradze, w tym roku przyszła pora na kompleksową realizację w Gruzji.<br />
<br />
<strong>Kompleksowa realizacja nad Morzem Czarnym </strong><br />
Obecnie Tanake pracuje nad infrastrukturą gastronomiczną rozpoznawanego na arenie międzynarodowej pięciogwiazdkowego hotelu Hilton Batumi nad Morzem Czarnym w Gruzji. To jeden z najbardziej luksusowych tego typu obiekt&oacute;w i jedno z najpopularniejszych miejsc docelowych turyst&oacute;w i biznesmen&oacute;w. Tanake finalizuje ostatnie prace instalacyjne i rozruchowe. Co tym razem? Pełen pakiet: profesjonalny projekt technologiczny i montaż wyposażenia kuchni, bar&oacute;w, instalacji rozprowadzania chłodu itp.<br />
<br />
<strong>Indywidualność </strong><br />
Każde wyposażenie gastronomii to zupełnie nowa realizacja dostosowywana do potrzeb hotelu. To co w jednym obiekcie doskonale się sprawdza, w innym może nie być adekwatne. Dlatego tak istotne jest fachowe doradztwo przy projekcie: warto sprawdzić czy firma z kt&oacute;rą podejmujemy wsp&oacute;łpracę jest godna zaufania. Pewną wskaz&oacute;wką jest przynależność do FCSI (organizacja zrzeszająca specjalist&oacute;w na całym świecie w zakresie projektowania technologii dla gastronomii). Podczas prac montażowych w hotelu Hilton Batumi, firma Tanake zadbała, aby <a href="http://www.tanake.com.pl" target="_blank">wyposażenie gastronomiczne</a> nie tylko sprawdzało się &quot;od kuchni&quot;, ale i cieszyło oko. Przykładem mogą być detale wykonania wyposażenia (np. meble wykonane po łuku dostosowane do promienia ścian czy podświetlana wanna na l&oacute;d w barze).<br />
<br />
Zdjęcia z realizacji dostępne są na firmowej stronie Tanake: <a href="http://www.tanake.com.pl/" target="_blank">www.tanake.com.pl/</a></p>